EN | TR

“SANAL SAHA ZİYARETİ” PROJESİ TEKNOFEST FİNALİNDE

12 Eylül 2022 Pazartesi

Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde görevli Dr. Öğretim Üyesi M. Sami Süygün danışmanlığında Arş. Gör. İpek Gürsoy, Arş. Gör. Muhammed Turğut ve Arş. Gör. Safa Kocademir’den oluşan TAUTEK takımı “Sanal Saha Ziyareti” Projesi ile TEKNOFEST yarışması kapsamında Eğitim Teknolojileri kategorisinde toplam 37.254 proje arasında 127 finalist takım arasında yer alarak 12-14 Ağustos tarihleri arasında Rize’de gerçekleşen Teknofest finalinde takım üyeleri tarafından jüriye sunum gerçekleştirilmiştir.
Projede Uluslararası Ticaret, Lojistik, Tedarik Zinciri, Gümrük İşletme vb. alanlarındaki ön lisans ve lisans düzeyindeki programlarda yer alan ders içeriklerinin öğrencilere sanal gerçeklik gözlüğü kullanarak aktarılması ve öğrencilerin sahayı deneyimlemelerine olanak sağlanması amaçlanmıştır. Bu kapsamda, Mersin Uluslararası Limanı’nda gerçekleşen çekimler sonrasında kurgu, montaj ve seslendirme işlemleri gerçekleştirilerek kullanıma hazır VR uyumlu 360 derece video çıktısı ile proje sonuçlandırılmıştır.