EN | TR

Bölüm Başkanı Mesajı

Sevgili Öğrenciler;

Gümrük Bölümü olarak amacımız, küresel rekabetin yaşandığı günümüz iş dünyasında ihtiyaç duyulan donanıma sahip mezunlar yetiştirmektir.  Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gümrük İşletme Bölümü öğrencilerinden beklenen yetkinlikte sizleri yetiştirmek amacıyla güçlü eğitim kadrosu oluşturmanın yanı sıra iş dünyası ile sıkı bağlar kurularak yetkin yöneticilerden ve başarılı girişimcilerden sizlere tecrübe aktarımı gerçekleştirilmektedir.  Sizlere yaz aylarında özel sektörde staj imkânı sağlanmakta, bu şekilde okulda aldığınız teorik bilgileri pratiğe dökme şansına sahip olmaktasınız. Bunların yanı sıra Gümrük İşletme bölümü mezunları özel ve kamu sektöründe çalışma imkanına sahip olabilmektedirler. Bölümü başarıyla tamamlayan mezunlar gerekli şartları sağladıkları takdirde Ticaret Bakanlığına bağlı birimlerde, Gümrük Müdürlüklerinde, Gümrük Müşavirliklerinde, Serbest Bölgelerde, lojistik ve antrepo işletmelerinde, ulusal ve uluslararası firmalar ya da bu firmaların gümrük bölgelerinde dış ticaret uzmanı, gümrük memuru, gümrük müşaviri ve gümrük müfettişi gibi unvanlarla istihdam edilebilirler.

Gümrük İşletme bölüm ders müfredatı zorunlu ve seçmeli derslerden oluşmaktadır. Üçüncü sınıftan itibaren öğrencilerimize ilgi alanları doğrultusunda belirlenen havaalanı yönetimi, deniz lojistiği, kargo yönetimi, demiryolu taşımacılığı ve dijital pazarlama yönetimi seçmeli dersleri ile uzmanlaşma olanağı sağlanmaktadır. Dört yıl boyunca aldığınız eğitimleriniz boyunca girişimcilik konusunda da gerekli donanıma sahip olmaktasınız.

Sizleri yetkin öğretim elemanlarımızın rehberliğinde amaçlarınızı gerçekleştirmeye Tarsus Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümüne davet ediyoruz. Gelin hayallerinizi birlikte gerçekleştirelim.

Sevgilerimle

 
Prof. Dr. Zeynep HATUNOĞLU
Bölüm Başkanı